Parachutevouwen 26 maart 2016 1


Hallo piloten,

Namens Plus 5 organiseer ik net als in voorgaande jaren weer een noodparachute-vouw-evenement.

Het zal plaatsvinden op zaterdag 26 maart van 14.00 – 18.00 uur op de volgende locatie:
Parochie- inloophuis van voormalige OLV-kerk
Van Slichtenhorststraat 34
6821CM Arnhem
Door het hek, de eerste voordeur aan de rechterzijde van het pleintje. Op het pleintje niet parkeren s.v.p. (aanbellen s.v.p.)

Onder kenners geldt een vouwperiode van drie maanden in het vliegseizoen, zodat je parachutedoek niet gaat verkleven, wat en een nadelige invloed op de openingstijd heeft.

Voor je komt vouwen is het raadzaam je parachute van te voren op een droge plaats uit te hangen om te luchten, bijvoorbeeld in een trapgat, of aan het plafond, zodat de stof kan drogen en scherpe vouwen kunnen wegtrekken. Ook kan je eventueel aanwezig zand en stof uit je container kloppen, dit verhoogt anders slijtage door schuren van de stof. Stop alles in een vuilniszak als je naar de vouwavond komt, zodat je niets vergeet.

Wat moet je meenemen: noodparachute met binnencontainer en je harnas, sluit-elastiekjes, noodhandgreep met sluithaken. Het verdient aanbeveling om je vouw-instructieboekje mee te nemen, zodat je de specifieke vouwmethode van je eigen parachute leert kennen en je ook thuis kan vouwen indien nodig.

Met vriendelijke groet,
Eppo Heerding
Tel 06-22590122


Leave a comment

One thought on “Parachutevouwen 26 maart 2016

 • Eppo Heerding Post author

  Hallo piloten,

  Namens Plus 5 organiseer ik net als in voorgaande jaren weer een noodparachute-vouw-evenement.
  Het zal plaatsvinden op zaterdag 28 maart van 14.00 – 18.00 uur (uiterlijk!) op de volgende locatie:

  Sportcentrum de Bongerd
  Zaal 4
  Bornsesteeg 2
  6708PE Wageningen

  Voor je komt vouwen is het raadzaam je parachute van te voren op een droge plaats uit te hangen om te luchten, bijvoorbeeld in een trapgat, of aan het plafond, zodat de stof kan drogen en scherpe vouwen kunnen wegtrekken. Ook kan je eventueel aanwezig zand en stof uit je buitencontainer kloppen, dit verhoogt anders slijtage door schuren van de stof. Stop alles in een vuilniszak als je naar de vouwavond komt, zodat je niets vergeet.
  Wat moet je meenemen: noodparachute met binnencontainer en je harnas, sluit-elastiekjes, noodhandgreep met sluithaken.
  Neem ook je vouw-instructieboekje mee, zodat je de specifieke vouwmethode van je eigen parachute leert kennen en je ook thuis kan vouwen indien nodig. Je kunt hierin eventueel aantekeningen maken.

  Met vriendelijke groet,
  Eppo Heerding
  Tel 06-22590122