De enige echte Plus5 BBQ


(door Jappie)

Tijdens de lezing overlandvliegen – werd steevast als fictief eindpunt gekozen: Bennekom, omdat ze daar van die fantastische BBQ’s houden ! En dat was het, die 13’de  oktober 2018. Met temperaturen die doen denken aan augustus, werden we nog warmer onthaald door gastheer en gastvrouw Ben & Lo, in hun achtertuin te Bennekom.

Met 25 deelnemers, waaronder partners, aspirant leden en sprekers voor de lezing was het een mooie opkomst. Zelfs Ingrid & Michiel hadden zich los kunnen maken uit Italië om hier bij te zijn.

Lo had een fantastisch buffet verzorgd, deels bedoeld voor de vegetariërs maar ook bijzonder in trek bij de carnivoren. Ben had de tuin feestelijk aangekleed en verlicht, en de plaatselijke slager gestrikt voor het vlees. Van Hamburgers & worstjes, tot saté en houthakkerssteaks, alles vond gretig aftrek.

De avond werd afgetrapt met een openingswoord door voorzitter Adrie. Op cabareske wijze zette hij een aantal leden in het zonnetje. Voor zowel de BBQ als Zeiltocht verdiende Ben een uniek T-shirt. Voor vliegprestaties van formaat (even de Europese top eruit vliegen bij de Pre-Worlds) heeft Arne het Plus5 Berg-bolletjes T-Shirt dik verdiend. Van oud-vooritter Michiel namen we dan (in heel goede zin) uiteindelijk afscheid. En Ingi verdiende bloemen voor het wederom verzorgen van de chute-vouw-dag.

Van jong (7 jaar) tot oud  (ietwat ruim gerekend 70) genoot van deze gemoedelijke avond. Goed elkaar weer te zien, te spreken en alvast vooruit te kijken naar de lezing overlandvliegen die er aan staat te komen. Dank voor de organisatie en deelname, en tot een volgende keer !

Leave a comment