Activiteiten


Plus 5 organiseert al sinds 1990 allerlei activiteiten voor deltapiloten en hun niet-vliegende familieleden. Lieren en soaren in eigen land, uitstapjes naar het buitenland, lezingen, noodchutevouwen en gezellige thema-avonden in de winter.

Vliegen in Nederland

Bij Plus 5 kun je lieren op het eigen terrein in Bemmel. Soms gaan we met de lier op stap naar andere terreinen. We leiden piloten graag op tot lierman, zodat er altijd een lierman beschikbaar is als er animo is om te vliegen. Ook zijn er altijd een aantal startofficieren in de club actief, om het lierbedrijf goed te organiseren. Ook soaren aan de Nederlandse kust hoort tot de mogelijkheden. Dit organiseren leden vaak onderling.

Naar het buitenland

Regelma­tig gaan we naar het buitenland om samen te vliegen. De club organiseert een aantal kortere en langere vliegtrips per jaar, varierend van een weekend tot 1 à 2 weken. Dat kunnen vliegtrips in de bergen zijn, maar bij voldoende belangstelling bijvoorbeeld ook een sleepcursus (Aerotowing). De bestemming wordt vaak in overleg bepaald, en hangt natuurlijk af van het weer, de animo onder de leden en ook het mogelijke vermaak voor niet-vliegende meereizigers. De trips van Plus 5 staan erom bekend ook gewoon leuke vakanties te zijn. Soms gaan we naar Frankrijk of Duitsland, maar ook andere bestemmingen zijn mogelijk, zoals Italie, Spanje, Oostenrijk enzovoorts. Vanzelfsprekend is er ook deelname aan allerlei (internationale) wedstrijden door leden van Plus 5.

Excursies

Alhoewel de mogelijkheden natuurlijk niet voor het oprapen liggen, spreken bezoeken aan bijvoorbeeld Schi­phol-Meteo en Aviodome, Meteo Consult, Induga Augsburg (D), St. Hilaire Filmfestival en Icarus-Cup (F), Wasserkuppe (D) enz. zeker tot de verbeelding. De activiteit van de leden en de bereidheid tot deelname zijn vanzelfsprekend allesbepalend voor het slagen van deze activiteiten.

Lezingen en thema-avonden

Vliegen we niet, dan zijn we vaak toch met vliegen bezig. Zo hebben we in het verleden top-zeilvliegpiloten uitgenodigd om lezingen te komen geven. Bekende namen die al eens op bezoek zijn geweest: Darren Arkwright, Guido Gehrmann, Manfred Ruhmer, Kari Castle, Judy Leden en Tomas Suchanec. We organiseren ook informatieavonden over bijvoorbeeld meteo, het KNVMI, luchtvaartkennis, VFR-vliegen en vlieguitrusting.